Sunday, March 24, 2013

Amaannn

Kendine kendine gelin güvey olduğunuz oldu mu hiç? Kafanızda bir şey düşünüp, hatta ona inanıp öyle yaşayıp sonra gerçeğin öyle olmadığını farkettiğiniz? Olmuştur mutlaka da tabii nerde ne zaman nasıl olduğu da önemli. Yani aslında gerçeklikten uzak kendinize göre bir Dünya kurmuş oluyorsunuz, şizofrenik bir durum... Gerçekle karşılaşınca öyle hissetmiyor musunuz? Kendinizden, aklınızdan, fikrinizden, duygularınızdan şüphe etmiyor musunuz? yada daha garibi rüya görmüş gibi oluyorsunuz..Kabus veya Rüya orası değişir.

De kendinize yüklenmeyi bırakın derim ben. Bırakın tanıdığınız insanlar değişsin, olaylar planlandığı gibi olmasın, tavırlar, haller, sözler, davranışlar tepetaklak olsun kimin umurunda. Hatta yeri gelsin tabiri caizse ezik olduğunuzu düşünün, sizden başka kimsenin umurunda olmayacak neticede, sizin de olmasın.

Amaannnn deyin geçin. Etkisini kısa zamanda hissetmeye başlayacaksınız eminim. İçsel Dünyamızın analizleri, insanları anlama çabası, davranış bilimci olma uğraşı filan zor işler bunlar. Öyle şıp diye bir iki kitap okuyarak olmaz neticede, bu işe gönül veren, hayatını adayan insanlar var. Tutup da anlayışsız bir hödük olun demiyoruz tabii ama biraz da gelişine göre bırakmakta ve fazla üzerine anlam yüklememekte fayda var.

Eğer denerseniz ve fayda görürseniz tıp dünya'sına nacizane bir katkı sağlamış olurum. Bu gibi psikolojik rahatsızlıkların reçetesi günde 3 öğün, 5 öğün "amaaaannn" veriyoruz, yan etkisi yok, kimsayal katkısı yok, bünyeye zararı yok...


Y.D.

No comments: